همه چیز درباره آزمایش ایدز

بیماری ایدز از طریق خون یا ارتباط مستقیم جنسی و محافظت نشده به افراد منتقل می‌شود و ابتلای افراد به آن را با انجام آزمایش‌هایی معلوم می‌کنند که در اغلب آزمایشگاه‌های مجهز، بویژه آزمایشگاه‌های معروف به کمپ مثلثی به شهروندان ارائه می‌شود.

آگاهی‌های پی‌آمده ممکن است برای افزایش اطلاعتان درباره انواع این آزمایش‌ها مفید باشد.

به طور کلی با سه نوع آزمایش می‌توان به ابتلای اشخاص و تعداد ویروس HIV در افراد پی برد:

۱ـ آزمون آنتی‌بادی یا HIV antibodi

۲- آزمون آنتی‌ژن یا P24 antigen

۳- سنجش مقدار یا HIV load

آزمایش‌های آنتی‌بادی به دو روش الایزا (Elisa) و وسترن بلات (Western blot) انجام می‌شود. آزمایش‌های آنتی‌ژن نیز به دو دسته تقسیم شده‌است: Rt-Pcr و P24.

اساس آزمایش‌های ‌آنتی‌بادی، پیدا کردن ماده‌ای شیمیایی به همین نام در خون افراد است که وقتی اچ‌آی‌وی به بدن راه می‌یابد، سیستم ایمنی آن را برای مقابله با عفونت، تولید می‌کند. اساس آزمایش‌های آنتی‌ژن نیز جست‌وجوی خود ویروس در خون است.

از هنگام ورود HIV یا همان ویروس بیماری ایدز به بدن کسی، تا زمان تشخیص آن در نتایج آزمایش، دو هفته تا شش ماه ممکن است طول بکشد که به آن دوره پنجره گفته می‌شود. همان‌طور که دوره پنجره یا ظهور علائم در افراد متفاوت است، ممکن است به سبب تفاوت مقدار و سرعت تولید پادتن در هر شخص، علائم بالینی نیز در برخی افراد دیده نشود یا در نتایج آزمایش دیرتر ظاهر شود. بنابراین، آزمایشها حداقل باید در دو نوبت (موسوم به رپید تست) پس از احتمال آلودگی خونی یا رفتار محافظت‌نشده جنسی صورت گیرد تا اطلاع از بیماری یا سلامت فرد و ارائه جواب قطعی ممکن شود.

آزمایش الایزا، آزمونی کمابیش دقیق و ارزان است. پس از دَوَرانِ نمونه خون فرد در دور بالا، ماده معرف Elisa را به سرم خون جدا شده اضافه می‌کنند، اگر طی آزمایش محلول رنگی شود نشانه وجود پادتن اچ‌آی‌وی و ابتلا به ایدز است. تولید پادتن حداقل از دو تا سه هفته طول می‌کشد.

آزمایش وسترن که گران‌تر و مشکل‌تر است معمولا وقتی کارآیی دارد که نتیجه آزمایش اول مثبت بوده و به نوعی حکم تستی تائیدی را دارد.

در آزمایش پی‌سی‌آر، ژن یا دی‌ان‌ای ویروس شناسایی می‌شود. میزان اطمینان به نتیجه آن تا حدود زیادی بالا، اما هزینه آن اندکی گران‌تر است؛ هر چند در این روش نیز امکان جواب مثبت یا منفی کاذب وجود دارد. البته نتایج مثبت این تست با آزمونی موسوم به سرولوژیک ثابت می‌شود.

بسیاری از افراد به سبب ترس و نگرانی، پیش از آزمایش یا در زمان انتظار برای اعلام پاسخ، علائمی در خود می‌بینند یا در توهماتی غرق می‌شوند که اثرات آن به شکل دارونما در علائم بالینی یا مثبت و منفی شدن کاذب آزمایش دخیل می‌شود اما خوب است بدانید دانش بشر درباره ایدز به قدری پیشرفت کرده که بعید نیست تا یکی دو سال آینده درمان آن قطعی و ساخت واکسن پیشگیری از آن نیز ممکن شود.

منبع: جام‌جم

سالانه 500 تن مواد مخدر در ایران مصرف می شود!

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سالانه 500 تن انواع مخدرهای سنتی و صنعتی در کشور مصرف می شود. 
 
به گزارش ایرنا، 'علیرضا جزینی' روز چهارشنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام اظهار کرد: 243 میلیون نفر در سراسر جهان معتاد به مصرف مواد مخدر هستند که از این تعداد سالانه 200 هزار نفر بر اثر سوء مصرف جان خود را از دست می دهند. 
 
وی افزود: 60 درصد معتادان حشیش و ماری جوانا مصرف می کنند و 60 میلیون نفر نیز در جهان مصرف کننده هرویین هستند. 
 
جزینی ادامه داد: سازمان ملل متحد برنامه های متعددی را برای پیشگیری و مبارزه با این بلای خانمانسوز اجرا کرده که جمهوری اسلامی ایران همکاری نزدیک و تنگاتنگی در اجرای این اهداف دارد. 
 
وی یادآور شد: ایران اسلامی تاکنون سه هزار و 700 شهید و بیش از 12 هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است.   
 
کشف 35 درصد هرویین جهان در ایران 
 
وی تاکید کرد: 85 درصد تریاک و 35 درصد هرویین جهان در ایران کشف می شود. 
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته خسارت ناشی از تولید و مصرف مواد مخدر در ایران به 100 هزار میلیارد ریال می رسد که 47 درصد این خسارت به مصرف کنندگان، 24 درصد به دولت و 29 درصد به جامعه می رسد. 
 
جزینی گفت: همچنین 65 درصد همسر آزاری ها، 55 درصد طلاق ها، 25 درصد کودک آزاری و 20 درصد جرایم مالی ناشی از مصرف مواد مخدر است. 
 
وی با ابراز نگرانی از کاهش سن مصرف مواد مخدر در کشور به 15 سال اظهار کرد: یک درصد دانش آموزان کشور مصرف کننده مواد مخدر هستند که 60 درصد این تعداد شیشه مصرف می کنند. 
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: 2،6 درصد دانشجویان وزارت علوم و 1،6 دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور مصرف کننده مواد مخدر هستند. 
 
جزینی یادآور شد: تعداد افرادی که سال 88 ماده مخدر صنعتی شیشه مصرفی می کردند تنها سه درصد معتادان را شامل می شد که هم اکنون این آمار به تعداد نگران کننده 26 درصد رسیده است. 
 
وی تعداد معتادان شناسایی شده کشور را یک میلیون و 325 هزار نفر اعلام و تاکید کرد: تغییر نگرش در مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی بسیار نگران کننده و فاجعه آمیز است. 
 
وی ادامه داد: مواد اولیه این مخدرهای صنعتی از خارج از کشور وارد شده ولی در آشپزخانه های زیرزمینی برای عرضه به مصرف کنندگان تولید می شود.   
 
شناسایی 200 کارگاه تولید شیشه در ایران 
 
جزینی از کشف 200 کارگاه تولید ماده مخدر شیشه از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و تاکید کرد: یک هزار و 800 کیلوگرم انواع مخدرهای صنعتی نیز در این مدت کشف شده است. 
 
وی اضافه کرد: معتادان کشور سالانه 500 تن انواع مواد مخدر مصرف می کنند که ضربه بسیار بزرگی به سلامت و اقتصاد کشور وارد کرده و بخش زیادی از جمعیت فعال جامعه را از چرخه کار و فعالیت خارج می کند. 
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از انعقاد تفاهم نامه با وزارت ورزش و جوانان به منظور اجرای طرح های پیشگیری از شیوع این بلای خانمانسوز بویژه در میان نسل جوان و نوجوان خبر داد و گفت: 100 روستا در چهار استان کشور به منظور توسعه ورزش روستایی مشخص شده و با هماهنگی این ستاد زمینه توسعه فعالیت های ورزشی در این مکان ها فراهم می شود. 
  
88 درصد مراکز غیرمجاز درمان معتادان ساماندهی شدند 
 
جزینی اظهار کرد: شش هزار مرکز درمان معتادان در سراسر کشور وجود دارد که 93 درصد این تعداد توسط بخش خصوصی اداره می شوند. 
 
وی افزود: وجود یک هزار و 400 مرکز درمان معتادان غیر مجاز از نگرانی های ستاد مبارزه با مواد مخدر بود که خوشبختانه تاکنون 88 درصد این تعداد ساماندهی شده اند. 
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: استفاده از سرنگ مشترک از مهمترین دلایل شیوع معتادان به بیماری های هپاتیت و ایدز بود که خوشبختانه با اجرای برنامه های پیشگیرانه درصد استفاده معتادان از سرنگ مشترک از 67 به 45 درصد کاهش یافته است. 
 
جزینی بر لزوم شناسایی و کنترل معتادان متجاحر و خیابانی تاکید کرد و یادآور شد: کنترل ویژه این افراد در جلوگیری از ابتلای شان به بیماری های هپاتیت و ایذر بسیار حایز اهمیت است. 
 
وی تقویت حرفه آموزی و اشتغالزایی برای معتادان را از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر ذکر کرد و ادامه داد: کارآفرینانی که زمینه اشتغال معتادان بهبود یافته را فراهم کنند از تسهیلات ویژه برخوردار خواهند شد.   
 
20 درصد افراد شاغال در محیط های صنعتی معتادند 
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: 20 درصد افرادیکه در محیط های صنعتی مشغول بکار هستند به انواع مواد مخدر اعتیاد داشته که باید مداخلات پیشگیرانه و درمانی در این مراکز مورد توجه جدی قرار گیرد. 
 
جزینی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت رسانه ها برای آگاه سازی مردم از مخاطرات مصرف مواد مخدر و همچنین بکارگیری توان نهاد مقدس بسیج از برنامه های راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور است. 
 
وی همچنین با اشاره با وجود 2 هزار و 89 سازمان مردم نهاد (سمن) در سراسر کشور گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته 72 درصد رشد یافته اند که باید از توان و ظرفیت این سمن ها برای مقابله با بلای خانمانسوز مصرف مواد مخدر بهره برد.

سازمان ملل: سوری ها با عبور از افغان ها بزرگترین آوارگان جهان شدند

سازمان ملل متحد، سوری ها را بزرگترین مجموعه پناهندگان جهان توصیف کرد.


به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با صدور گزارشی اعلام کرد تعداد پناهجویان سوریه هم اکنون سه میلیون نفر است. برپایه همین آمار آنها هم اکنون بزرگترین مجموعه پناهجویان در جهان هستند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد اضافه کرد: تعداد پناهندگان سوریه هم اکنون سه میلیون نفر است اما این رقم تا پایان سال 2015 به 4 میلیون و 270 هزار نفر خواهد رسید.

سازمان ملل: سوری ها با عبور از افغان ها بزرگترین آوارگان جهان شدند
 
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد همچنین هشدار داده است کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد با بدترین بحران پناهجویان در هفت دهه اخیر مواجه است.

"انتونیو گوتیریس" رئیس کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل همچنین گفت: بحران های بزرگ در سوریه و عراق و افزایش بحران های جدید و قدیمی که هنوز تمام نشده اند باعث شده اند بدترین وضعیت آوارگان و پناهجویان از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون به وجود بیاید.

در این گزارش آمده است: سوری ها برای نخستین بار با عبور از افغان ها به عنوان بزرگترین مجموعه آوارگان و پناهجویان جهان تبدیل شده اند. قبل از این افغان ها به مدت 30 سال بزرگترین آوارگان و پناهجویان جهان بودند.

در آمارگیری کمیته عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد، وضعیت آوارگان فلسطینی لحاظ نشده است زیرا آژانس دیگری از سازمان ملل متحد (اونروا) مسؤولیت رسیدگی به امور آنها را برعهده دارد.
در حال حاضر تعداد پناجویان و آوارگان فلسطینی 5 میلیون نفر برآورد می شود.

بحران سوریه تاکنون بیش از 200 هزار کشته برجای گذشته است.